Mascota

Comparteix aquesta entrada

Tinc una mascota, tinc un tresor

Són moltes les persones que han decidit compartir la seva vida amb un animal de companyia. Ja sigui un gos, un gat, un conill o un ocell, el fet de interactuar i interaccionar emocionalment amb ells ens proporciona un benestar que molt bé podria estar inquibit com a actiu (personal) de salut, és a dir, un factor que potencia la capacitat de les persones per mantenir la salut i el benestar.

Els beneficis que es rep d’una animal de companyia es podrien debatre i disseccionar minuciosament perquè són molts i de diferents naturaleses, però l’objectiu d’aquest petit post és un altre: postular un top 3.

En el primer lloc, els animals ens ofereixen una companyia que nosaltres gaudim des de diferents perspectives, com ara la felicitat que ens proporcionen. Una felicitat que bé donada pel simple fet de compartir una estona agradable amb el teu gos o el teu gat. Qui se sent reflectit? “Arribo a casa, poso les claus a la porta i obro. Ja el tinc al costat, movent la cua, fent algun bot d’alegria. L’acaricio sota el morro, li dic que ja sóc amb ell i no se separa de mi durant tota la tarda”. Afegir que aquesta companyia també és una eina per combatre la solitud, malauradament aguditzada durant la pandèmia.

En segon lloc, els animals de companyia col·laboren en la reducció del nostre estrés. A veure si heu viscut alguna cosa semblant: “La Laura s’haurà de passar tota la tarda estudiant pels exàmens finals… No hi ha millor ambient de tranquil·litat que el que crea la Nina, la seva gata siamesa que seu just sobre el seu llit, amb el cap i la panxa amunt, les potetes de davant estirades i els llavi superior lleugerament pujat que mostra els seus petits ullals”.

Finalitzant aquest top, en el tercer lloc hi trobem el benestar físic. És evident que tenir una animal, sobretot un gos, comporta una rutina de passeig molt important per l’animal. Un estudi realitzat per Carri Westgath i Robert M. Christley al Regne Unit indica que els propietaris de gossos caminen amb més freqüència i més estona que no pas les persones que no tenen gossos, podent arribar a caminar fins el 39% més. En aquests moments en què predomina el sedentarisme en la societat, el fet de moure’ns més, i acompanyats, ens ajuda a sentir-nos millor.

En conclusió, són molts els beneficis que els animals de companyia ens proporcionen, tant físics, psicològics com socials, i, per tant, qui té una mascota té un tresor.

Fàtima Merino Joan
Veterinària
Grup Difusió

BIBLIOGRAFIA:

Altres articles

dormir
Hàbits saludables
Equip de Professionals per la Promoció de la Salut de Girona

Dormir de forma más saludable

Los humanos pasan alrededor de un tercio de sus vidas durmiendo. El sueño cumple funciones esenciales para la preservación de la salud y del rendimiento.

Hàbits saludables
Equip de Professionals per la Promoció de la Salut de Girona

El càstig de Zeus

Segons el mite grec, Pandora va ser la responsable d’obrir la caixa que contenia tots els mals i desgràcies i de repartir-los pel món: la