Comparteix aquesta entrada

Què volen saber els professionals de Girona sobre Promoció de la Salut?

04/03/2020

Si llegiu el “qui som?” del nostre lloc web, veureu que una de les raons de ser del nostre grup interdisciplinari consisteix en formar i divulgar coneixements sobre promoció de la salut. En aquest sentit, i per poder fer arribar conceptes sobre la temàtica d’una forma àgil i fora d’una formació reglamentària, durant el 2019 hem elaborat un seguit de càpsules que desenvolupen aquests conceptes. Per si encara no els heu visualitzat, us en relacionem els enllaços:

Què és la Salut?
Què és la Salutogènesi?
Què és la Promoció de la Salut?
Diferències entre Promoció de la Salut i Prevenció de la Salut.
Què és un Actiu de Salut?

Per poder captar nous aspectes d’interès i/o necessitats formatives sobre aquest àmbit  vam realitzar una enquesta que va ser difosa pels diferents col·legis professionals. Hem recollit la veu d’un total de 513 professionals de diferents d’àmbits d’actuació. Ja d’avantmà, agraïm la vostra participació, doncs així podem dirigir l’acció de forma concreta.

1.- Estils de vida:

2.- Relació amb el medi ambient

3.- Relació amb l’activitat professional

4.- Relacions socials i habilitats per la vida

5.- Administració

Com podeu veure, els professionals de l’àmbit Girona valoren majoritàriament rebre informació sobre Alimentació com a font de salut, Coordinació entre professionals de la salut, Conciliació familiar i Productes de proximitat i seguretat alimentària. Prenem nota! en el sentit que esperen donar resposta a aquests àmbits d’interès manifestats i ens hem fet el propòsit d’elaborar  5 càpsules més amb temàtiques sobre:

  • Determinants de la Salut
  • Alfabetització en salut
  • Alimentació
  • Gestió del temps
  • Respecte a la Natura

I a banda, aspectes valorats en aquesta enquesta, com ara el tractament de la Promoció de la Salut des de l’administració i el treball de coordinació entre professionals, esperem poder abordar-los amb dinamisme  a la Jornada interdisciplinari en Promoció de la salut a les comarques gironines.

Esperem que les vostres expectatives siguin satisfetes. Seguiu-nos a twitter @PromoSalutGi  i facebook, que aviat les difondrem!!

Natàlia Ventura
Infermera
Grup de Recerca

Arxivat com a: Promoció salutEtiquetat com a: enquestaPromoció

Altres articles

Promoció de la salut
Equip de Professionals per la Promoció de la Salut de Girona

Treball Social i promoció de la salut

El Treball Social és una disciplina acadèmica que promou el canvi i el desenvolupament social, la cohesió social i l’enfortiment i l’alliberament de les persones.