Comparteix aquesta entrada

La natura és salut

El contacte amb la natura resulta beneficiós en tots els aspectes de la vida dels nens. No només ajuda a prevenir l’obesitat, reduir l’estrès i augmentar l´autoestima; també incrementa la concentració i rendiment escolar.

Existeixen cada cop més estudis científics amb resultats que avalen aquestes afirmacions. Respecte això, destaquen els treballs de Frances E. Kuo, directora del Landscape & Human Health Laboratory de la Universtat de Illinois (EEUU).

La psicòloga Heike Feire, autora del llibre “Educar en verde”, assegura en una entrevista publicada pel blog “Educar para lo Humano” que “vivim en un món on tot ha de ser perfecte, net. Sembla que la natura és brutícia, desordre. Però ens dóna la vida. Ens enterrem vius en espais excessivament nets. Estudis sobre desenvolupament infantil senyalen que els nens a casa correntant o més perill que fora. Els nens sobreprotegits s’enfronten pitjor a les pors”.

Una fabulosa manera de fer salut és sortir amb família i gaudir junts de la natura; pares, fills i avis… I no calen grans viatges ni llargues excursions. N’hi ha prou amb desplaçar-se fins al lloc adequat i recollir pinyes, pals, observar les plantes i els insectes, fotografiar animals, llençar pedres a un riu o convertir troncs i rames en divertides joguines.

Belen Perez Jimenez
Infermera
Grup Actius

Arxivat com a: ActiusPromoció salutEtiquetat com a: habilitats per la vidaNaturaSalut

Altres articles

Hàbits saludables
Equip de Professionals per la Promoció de la Salut de Girona

Coneixes l’Slow Gardening?

En aquest post us vull parlar d’una activitat que practiquem a casa des de la pandèmia i que ens dona molta satisfacció a nivell familiar.

Salutogènesi
Equip de Professionals per la Promoció de la Salut de Girona

Dona, menopausa. Salut i vida

La menopausa és fruit de la involució natural dels ovaris amb l’edat. L’absència de menstruació és provocada per l’evolució fisiològica del cos de la dona.