Comparteix aquesta entrada

Empreses saludables. Un repte que ens implica a tots.

Sabíeu que a la feina hi passem prop d’una tercera part de la nostra vida?

Ja que hi passem tant de temps, és important que tinguem present que l’entorn laboral és clau per a la promoció d’una vida saludable, perquè a la feina no només hi treballem. Molts de nosaltres fem part dels àpats diaris a la feina (alimentació); també hi “patim” sedentarisme en major o menor mesura (activitat física); i no parlem ja de l’impacte de les relacions laborals en la salut emocional!  Cal doncs que contribuïm a crear consciència que les empreses i els treballadors hem de tenir cura del nostre benestar en l’entorn laboral.

Existeix ja una tendència empresarial a identificar-se com a “Empresa promotora de Salut (EPS)”, entenent-se com  aquella que, a més de complir amb totes les mesures de seguretat i de prevenció de riscos laborals, es preocupa pel benestar dels seus treballadors, dona suport de manera activa a la política de promoció de la salut en l’entorn laboral i està compromesa amb la comunitat a la qual pertany i amb la sostenibilitat.

Tot un repte que forma part d’un Projecte de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, per mitjà del qual les empreses poden adherir-s’hi fent un procés d’autoavaluació basat en un qüestionari consensuat amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

L’empresa promotora de salut compleix amb totes les mesures de seguretat i prevenció, però a més afavoreix la conciliació de la vida laboral amb la familiar, promou horaris raonables, facilita un bon clima laboral i fomenta un estil de vida saludable, el respecte pel medi ambient i la participació en obres socials. També preveu el treball en equip i la cooperació entre els empleats per aconseguir entre tots les fites establertes en la línea dels objectius de l’empresa.

Però el camí per aconseguir-ho es fa implicant, necessàriament, a tots i cadascun dels qui formen part de l’empresa, fent-los partícips del projecte i aconseguint la seva implicació.

Estem disposats a formar part d’aquest canvi?

Cal que sortim de la posició de queixa i adoptem una actitud activa, comunicant-nos amb el altres i buscant mecanismes per aconseguir que el nostre entorn laboral contribueixi al nostre benestar.

Som-hi doncs!

Sílvia Cabarrocas
Farmacèutica
Grup Difusió i TiC

Arxivat com a: Hàbits saludablesPromoció salutEtiquetat com a: empresaentornsaludable

Altres articles

Salut ambiental
Sin categoría
Equip de Professionals per la Promoció de la Salut de Girona

Nous hàbits i salut pel planeta

Setembre, un dels moments simbòlics en què sentim que comença un nou cicle i ens plantegem canvis, millores, a la nostra vida. En aquest estiu