Comparteix aquesta entrada

Empreses saludables. Un repte que ens implica a tots.

Sabíeu que a la feina hi passem prop d’una tercera part de la nostra vida?

Ja que hi passem tant de temps, és important que tinguem present que l’entorn laboral és clau per a la promoció d’una vida saludable, perquè a la feina no només hi treballem. Molts de nosaltres fem part dels àpats diaris a la feina (alimentació); també hi “patim” sedentarisme en major o menor mesura (activitat física); i no parlem ja de l’impacte de les relacions laborals en la salut emocional!  Cal doncs que contribuïm a crear consciència que les empreses i els treballadors hem de tenir cura del nostre benestar en l’entorn laboral.

Existeix ja una tendència empresarial a identificar-se com a “Empresa promotora de Salut (EPS)”, entenent-se com  aquella que, a més de complir amb totes les mesures de seguretat i de prevenció de riscos laborals, es preocupa pel benestar dels seus treballadors, dona suport de manera activa a la política de promoció de la salut en l’entorn laboral i està compromesa amb la comunitat a la qual pertany i amb la sostenibilitat.

Tot un repte que forma part d’un Projecte de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, per mitjà del qual les empreses poden adherir-s’hi fent un procés d’autoavaluació basat en un qüestionari consensuat amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

L’empresa promotora de salut compleix amb totes les mesures de seguretat i prevenció, però a més afavoreix la conciliació de la vida laboral amb la familiar, promou horaris raonables, facilita un bon clima laboral i fomenta un estil de vida saludable, el respecte pel medi ambient i la participació en obres socials. També preveu el treball en equip i la cooperació entre els empleats per aconseguir entre tots les fites establertes en la línea dels objectius de l’empresa.

Però el camí per aconseguir-ho es fa implicant, necessàriament, a tots i cadascun dels qui formen part de l’empresa, fent-los partícips del projecte i aconseguint la seva implicació.

Estem disposats a formar part d’aquest canvi?

Cal que sortim de la posició de queixa i adoptem una actitud activa, comunicant-nos amb el altres i buscant mecanismes per aconseguir que el nostre entorn laboral contribueixi al nostre benestar.

Som-hi doncs!

Sílvia Cabarrocas
Farmacèutica
Grup Difusió i TiC

Arxivat com a: Hàbits saludablesPromoció salutEtiquetat com a: empresaentornsaludable

Altres articles

Hàbits saludables
Equip de Professionals per la Promoció de la Salut de Girona

El càstig de Zeus

Segons el mite grec, Pandora va ser la responsable d’obrir la caixa que contenia tots els mals i desgràcies i de repartir-los pel món: la

Escriptura
Promoció de la salut
Equip de Professionals per la Promoció de la Salut de Girona

I ara, sobre què escriuré? L’escriptura i la salut

Aquesta és la pregunta que em vaig fer en responsabilitzar-me d’escriure aquest text. Però la pregunta es va contestar sola: “Escriuré sobre l’escriptura i la