Comparteix aquesta entrada

Banys de bosc

El Shinrin-yoku  o banys de bosc amb finalitats terapèutiques es remunta als anys 80 al Japó. El govern japonès va notar els efectes adversos de la tecnologia ens els habitants de les ciutats, aquests  es traduïen en depressió, distracció, dolors i molèsties. Amb el pas dels anys s’han anat observant a altres ciutats de tot el món.

La manca d’espais verds a la ciutats, el soroll, la densitat de població entra altes havia convertit moltes les ciutats amb pocs o sense espais verds (actualment hi ha ciutats que estan augmentant els espais verds).

En què consisteix i quins beneficis te sobre la salut el Shinrin-yoku   o banys de bosc?

Consisteix en caminar pel bosc d’una manera especial, obrint tots els sentits i dedicant-nos a disfrutar, sentint i observant tot el que ens envolta,  respirar profundament, escoltar els sorolls naturals, tocar els elements, olorar, gaudir del silenci.

Es tracta de realitzar una immersió a l’atmosfera dels boscos, potenciant els beneficis sobre la salut i el benestar que aquests ens aporten.

És recomanable fer aquesta immersió acompanyats d’un guia acreditat.

Diferents estudis en revelen l’efecte beneficiós per la salut del “Shinrin-yoku” com: la millora de l’estat d’ànim,  reducció de nivells d’estres, reducció de l’ansietat i la irritabilitat, fomentant de la creativitat, augment de la sensació de benestar, millora del descans.

El bany de bosc és apta per a totes les persones (nens, joves, adults, persones grans) i s’adapta a cada cas en particular.

Us animo a que gaudiu de la natura i els beneficis que ens aporta de forma conscient i respectuosa.

Nuri Puigvert
Infermera
Grup de Difusió

BIBLIOGRAFIA

  • Oh, B., Lee, K.J., Zaslawski, C. et al. Health and well-being benefits of spending time in forests: systematic review. Environ Health Prev Med 22, 71 (2017). https://doi.org/10.1186/s12199-017-0677-9
  • Morita, E., Fukuda, S., Nagano, J., Hamajima, N., Yamamoto, H., Iwai, Y., … Shirakawa, T. (2007). Psychological effects of forest environments on healthy adults: Shinrin-yoku (forest-air bathing, walking) as a possible method of stress reduction. Public Health, 121(1), 54–63. doi:https://doi.org/10.1016/j.puhe.2006.05.024
  • https://www.banydebosc.com
  • https://selvans.ong/btgirona/

Altres articles

dormir
Hàbits saludables
Equip de Professionals per la Promoció de la Salut de Girona

Dormir de forma más saludable

Los humanos pasan alrededor de un tercio de sus vidas durmiendo. El sueño cumple funciones esenciales para la preservación de la salud y del rendimiento.

Hàbits saludables
Equip de Professionals per la Promoció de la Salut de Girona

El càstig de Zeus

Segons el mite grec, Pandora va ser la responsable d’obrir la caixa que contenia tots els mals i desgràcies i de repartir-los pel món: la