Comparteix aquesta entrada

La salut s’entrena?

L’activitat física acumulada al llarg del dia i integrada en la rutina diària és una eina de promoció de la salut i prevenció i control de les malalties. Caminar, anar amb bicicleta, fer activitats quotidianes d’una manera activa, practicar algun esport, fer gimnàstica o simplement jugar convé perquè:

 • Prevé malalties
 • Millora la condició física i el funcionament de l’organisme
 • Augmenta l’esperança i la qualitat de vida
 • Ajuda a dormir millor
 • Afavoreix les relacions socials i fomenta valors positius
 • Millora la salut mental i emocional
 • Millora la memòria i la capacitat d’aprenentatge i el rendiment escolar

Per aconseguir tenir un estil de vida actiu i saludable, incorporant l’activitat física de forma regular al nostre dia a dia, les educadores físiques esportives i els educadors físics esportius  estem formats per ajudar-te a planificar aquest entrenament de la teva salut.

La nostra titulació universitària en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport  és l’única que inclou en els seus plans d’estudis aspectes com ara condicionament físic, teoria i pràctica de l’entrenament, planificació de l’entrenament, sistemàtica de l’exercici, fisiologia l’exercici, avaluació de la condició física, biomecànica de les tècniques esportives, aprenentatge i desenvolupament motor, processos d’ensenyament-aprenentatge i didàctica, entre altres, que permeten afrontar amb garanties l’exercici físic com a procés d’educació física i esportiva orientat al condicionament/entrenament físic d’una persona sana i/o amb patologia.

Com t’ajudem?

El nostre objectiu és millorar la salut i la qualitat de vida de les persones mitjançant la pràctica d’exercici físic responsable i adaptat a les característiques individuals de cada persona.

Tasques a fer:

 • Avaluar la condició física de les persones per millorar-ne el nivell de salut i benestar.
 • Assessorar i orientar en la pràctica d’activitat física amb rigor i professionalitat.
 • Dissenyar programes d’exercici físic adaptats a les característiques individuals.
 • Executar plans d’activitat física i esport de forma conscient i continuada per al desenvolupament dels processos d’adaptació o readaptació.

Entrena la teva salut amb professionals de l’activitat física i l’esport!

Maica Rubinat
Grup de Professionals per a la Promoció de la Salut a Girona

Altres articles

Hàbits saludables
Equip de Professionals per la Promoció de la Salut de Girona

Coneixes l’Slow Gardening?

En aquest post us vull parlar d’una activitat que practiquem a casa des de la pandèmia i que ens dona molta satisfacció a nivell familiar.

Salutogènesi
Equip de Professionals per la Promoció de la Salut de Girona

Dona, menopausa. Salut i vida

La menopausa és fruit de la involució natural dels ovaris amb l’edat. L’absència de menstruació és provocada per l’evolució fisiològica del cos de la dona.