Flors

Comparteix aquesta entrada

Flors i estat d’ànim

Flors i estat d’ànim

Les flors desperten les nostres emocions i sentiments més positius. Són el complement ideal de la nostra vida en qualsevol instant.

Les flors fan brollar en nosaltres diverses respostes emocionals. Pel seu color, per la seva varietat, per la seva forma…. les flors tenen una màgia que podem utilitzar per ser més feliços.

A Espanya no hi ha el costum de comprar flors fresques, no perquè no agradin sinó perquè preferim invertir en alguna cosa que duri més temps, i les flors tenen una durada curta.

Però els països del nord d’ Europa, com Dinamarca o Suècia, precursors del “hygge” i “lagom” respectivament, que són els considerats els més feliços i pràctics del món, ho tenen clar. Per ells comprar flors fresques és part del seu dia a dia, i ho viuen com una cosa normal. Allà, és habitual veure paradetes de flors en qualsevol carrer o botiga de roba, i a les cases és un element més de decoració.

Segons com es combinin i el propòsit que es busqui amb elles, serveixen si més no per alegrar els espais, alguns tan importants com la feina o la cuina, llocs on passem llargues hores de la nostra vida.

Les flors generen alegria

Les flors en sí mateixes són capaces de generar alegria i benestar, representen la vida i l’energia, i són simplement un regal de la natura. Posen una nota de color en la nostra vida. En els grans esdeveniments de la nostra vida, sempre estan presents, fa que els moments es recordin d’una manera més especial. Tenen el poder d’elevar l’estat d’ànim.

Amb la seva bellesa, les flors, ens fa sentir bé, ens donen energia, potencien qualsevol espai.

Un estudi de la Universitat de Rutgers (New Jersey, EEUU) i dut a terme pels investigadors Haviland-Jones i McGuire, va arribar a les conclusions que les flors tenen un impacte immediat en l’emoció i que el 100% de les persones responen positivament a elles. També que tenen un efecte durador a llarg termini en l’ànim, després de rebre flors un se sent menys deprimit i amb menys ansietat. I que també serveixen per connectar, ja que milloren les relacions personals.

Les investigacions del Dr. Ulrich recullen conseqüències molt positives de les flors en l’entorn de treball. Augmenten la productivitat, promouen la creativitat i la innovació en la generació d’ idees, a part de generar un bon clima entre els companys.

Els colors també influeixen en la persona: els tons suaus, morats i blaus ajuden a alleujar l’estrès.  Els roses pàl·lids calmen els nervis. Els verds transmeten pau i eliminen tensions. Els taronges i grocs transmeten alegria, ja que recorden l’estiu i aixeca l’ànim. El vermells ajuden a activar i a sentir-nos més enèrgics en el nostre dia a dia.

Per tant aprenem a regalar i autoregalar-nos flors.

Si poguéssim veure el miracle d’una sola flor, clarament, la nostra vida sencera canviaria.” Buda

Empar Mallol
Veterinària
Grup d’Actius. Professionals per a la Promoció de la Salut a Girona

BIBLIOGRAFIA

https://theluxonomist.es/2018/05/29/como-afectan-las-flores-a-nuestro-estado-de-animo/patricia-peyro

https://www.europapress.es/chance/lifestyle/noticia-flores-impacto-positivo-estado-animo-20200317144759.html

Altres articles

Hàbits saludables
Equip de Professionals per la Promoció de la Salut de Girona

El càstig de Zeus

Segons el mite grec, Pandora va ser la responsable d’obrir la caixa que contenia tots els mals i desgràcies i de repartir-los pel món: la

Escriptura
Promoció de la salut
Equip de Professionals per la Promoció de la Salut de Girona

I ara, sobre què escriuré? L’escriptura i la salut

Aquesta és la pregunta que em vaig fer en responsabilitzar-me d’escriure aquest text. Però la pregunta es va contestar sola: “Escriuré sobre l’escriptura i la