Comparteix aquesta entrada

El primer voluntariat

Si no hi ha voluntariat i si no hi ha organització comunitària, de res serveixen els esforços de qualsevol societat per desenvolupar-se.

Coneixem diferents entitats de voluntariat, persones que treballen en col·lectius voluntaris, les que participen de manera puntual en algun propòsit i fan el donatiu… Totes donen el seu temps i esforç per millorar la societat.

Estaria molt bé que cada persona com a ciutadà o des de la seva feina diària fes la seva aportació. Un exemple el tenim a Girona amb el primer carrusel infantil adaptat per a persones amb discapacitat de la demarcació o comerços que lliurement, sense cap obligació, han modificat el seu local o simplement quan respectem un pas de vianants o els cantells arrodonits de la vorera sense obstaculitzar-los amb el vehicle.

Hem de promoure l’accessibilitat des del punt de vista de la mobilitat per a tots aquells usuaris de cadira de rodes i altres situacions de mobilitat reduïda on es trobin amb barreres insalvables.

Quan veiem rampes massa inclinades, semàfors sense senyal auditiva, voreres no rebaixades, absència de baranes, paviment en mal estat…hem de posar-nos al lloc d´aquestes persones i les seves famílies per donar-los suport.

En el cas de les persones pluridiscapacitades, la insuficiència de serveis públics per fer front a les teràpies especials , l’escàs nombre de monitors en els casals d’estiu, la poca informació i formació a la població general (adults ,joves i nens) sobre educació especial, desperta la voluntat d’ajudar. Perquè poques coses generen major gratificació que la de poder ajudar als altres en quelcom que està al nostre abast .

Si tenim la possibilitat no perdem l´oportunitat de fer alguna cosa pels demés.

Yolanda Bota Torner
Farmacèutica.
Grup de Professionals per la promoció de la salut a Girona

REFERÈNCIES D’INTERÈS
www.lluitopertu.org  Associació Lluito per a Tu
http://www.multicapacitats.com  Associació Multicapacitats. Campanya de conscienciació doitbetterplease

Arxivat com a: Promoció salutEtiquetat com a: discapacitatsuportvoluntaris

Altres articles

Promoció de la salut
Equip de Professionals per la Promoció de la Salut de Girona

Treball Social i promoció de la salut

El Treball Social és una disciplina acadèmica que promou el canvi i el desenvolupament social, la cohesió social i l’enfortiment i l’alliberament de les persones.