Comparteix aquesta entrada

El benestar dels treballadors: coneixes el laberint del jardins del Parc Hospitalari?

Creem espais salutogènics!

La feina no hauria de comportar una pèrdua de salut, sinó que ha de ser un factor de promoció d’aquesta. El Servei de Prevenció de l’IAS treballa per aconseguir l’objectiu: Fem Salut!  Per aquest motiu ens sumem a les campanyes del Departament de Treball i de Salut per treballar per la prevenció i la promoció.

Entre moltes d’altres campanyes, enguany s’ha organitzat la Setmana de la seguretat i salut on s’oferia un programa d’activitats per uns 1500 treballadors del Parc Hospitalari Martí i Julià. Cinc tallers, un cada dia, a diferents franges horàries. El primer: “Aprèn a cuidar les teves lumbars”amb dos fisioterapeutes. El segon: “Aprèn a cuidar-te per a cuidar” amb la infermera Olga Esparch. El tercer, amb una empresa subministradora, i gràcies a la nutricionista Anabel Martin, ens va oferir una xerrada dietètica acompanyat amb una esmorzar saludable a base de iogurts i làctics variats i fruits secs. El quart dia, “Infusions beneficioses per la salut” a càrrec de la infermera Dolors Gener, que van fer una demostració i degustació de infusions de saüc, de roses i de menta. Fou a l’espai de recepció de l’hospital, pel simbolisme de benvinguda a l’arribada a treballar. I per tancar la setmana la Christine Coveney ens va oferir fer un passeig pel laberint dels jardins del Parc Hospitalari. Un camí de retrobament amb un mateix, es va viure amb silenci, sol, discreció i amb un munt de professionals sanitaris.

Trobo que aquestes iniciatives a banda d’oferir una aproximació a aspectes salutogènics, busquen la relació entre treballadors d’una entitat i  poden donar com a resultat noves interaccions entre ells. I de tots és sabut el caràcter protector de les bones relacions entre les persones.

Desenvolupeu aquestes estratègies als vostres àmbits de treball? Les creieu necessàries?

Sílvia Bardalet
Infermera
Grup de Professionals per a la Promoció de la Salut a Girona

Altres articles

Hàbits saludables
Equip de Professionals per la Promoció de la Salut de Girona

Coneixes l’Slow Gardening?

En aquest post us vull parlar d’una activitat que practiquem a casa des de la pandèmia i que ens dona molta satisfacció a nivell familiar.

Salutogènesi
Equip de Professionals per la Promoció de la Salut de Girona

Dona, menopausa. Salut i vida

La menopausa és fruit de la involució natural dels ovaris amb l’edat. L’absència de menstruació és provocada per l’evolució fisiològica del cos de la dona.