Comparteix aquesta entrada

Hygge, el secret danès de la felicitat

La paraula hygge, que no té traducció literal a altres idiomes, és un moviment que arriba des de Dinamarca, el país més feliç del món segons un informe de l’ ONU. El que pretén és que cadascú aconsegueixi la felicitat gaudint de les petites i bones coses de la vida.

És una actitud interna, cal prendre consciència de què es vol, posar-ho en pràctica amb la voluntat de voler disfrutar al màxim el moment present i valorar el què tenim.

Dinamarca encapçala el rànquing de World Happiness Report Update, gràcies a les seves polítiques socials: mesures de conciliació amb les empreses, setmanes laborals de 35 hores, els sous més alts d’Europa… També hi ha influenciat un dels pitjors climes del món, fet que ha obligat als danesos a convertir les seves llars en temples del benestar.

Això fa que els danesos siguin la gent que més es reuneixen amb els amics i la família, i se sentin més tranquils i en pau. A Dinamarca aposten pel bé col.lectiu per sobre de l’individual, perquè la felicitat de l’individu està totalment relacionada amb la felicitat de tots.

Moltes vegades busquem ser feliços amb uns objectius molt difícils d’aconseguir i precisament el hygge ens fa adonar que no calen.

Dedicar temps a la gent que estimem, compartir l’espai on vivim amb  els nostres éssers estimats, creant un ambient de relax i gaudir de tot això amb un bon àpat, seria un clar exemple d’aquesta filosofia de vida.

També es pot practicar a l’aire lliure o fins i tot a la feina.

Les idees es basen sobretot en la il.luminació: espelmes, xemeneies, coses fetes de fusta, mantes, coixins, un bon llibre, una bona pel.lícula, un troç de xocolata o melmelada, portar roba còmoda a casa…. són alguns dels elements claus del hygge que ens poden ajudar a portar a la pràctica aquesta recepta de la felicitat.

Bibliografia:

https://mejorconsalud.com/hygge-la-clave-los-daneses-felices/

http://www.lasexta.com/programas/los-hygge/noticias/asi-hygge-nuevo-concepto-vida-que-busca-felicidad-pequenas-cosas_2017041758f493670cf23c2783a58c2c.html.

http://www.telva.com/estilo-vida/libros/2017/01/12/58777940468aebdf478b4597.html

https://www.ara.cat/estils_i_gent/Hygge-recepta-danesa-felicitat_0_1994200674.html

Altres articles

Promoció de la salut
Equip de Professionals per la Promoció de la Salut de Girona

Lactància materna, bimaternitat i amor

Recordo les meves inquietuds quan esperava l’arribada del teu germà. Si em despertaria a la nit quan plorés, si sabria què li passava a cada