Comparteix aquesta entrada

Tots els camins porten a la promoció

Benvolguts/des!

Iniciem aquí un llarg camí per definir el camí de la promoció de la salut i els substantius que això comporta.

Així doncs,

Què és la promoció de la salut?

És el procès que permet a les persones incrementar el control sobre la seva salut (determinants de la salut) per a millorar-la (Carta d’Ottawa 1986)

Requereix d’una implicació política i social global centrades en:

– dirigides directament a enfortir les habilitats i les capacitats dels individus i
– les adreçades a modificar les condicions socials, ambientals i econòmiques, per tal de disminuir la repercussió directa a nivell de salut pública i individual.

 I quins serien els punts claus?

Què més hauriem de tenir en compte?

La importància de la participació i de l’alfebetització.

La participació és essencial per a mantenir els esforços. Les persones han de ser el centre de l’acció de promoció de la salut i dels processos de presa de decisions per tal que siguin eficaços.

L’alfabetització sanitaria / aprenentatge sanitari fomenta la participació i l’empoderament de les persones i comunitats. Busca millorar l’educació sanitària, és a dir, incrementar el coneixement de la población envers la seva salut (trasmissió de la informació) i el desenvolupament d’habilitats personals (motivació, habilitats personals i autoestima) que portin a la salut individual i de la comunitat.

Què hi puc fer jo com a professional sanitari?

Com a col·lectiu professional estem directament implicats en el seu desenvolupament: assumint un rol educatiu, identificant i comprenent les necessitats des d’una perspectiva biopsicosocial i de salut positiva, treballant en equips multidisciplinars, negociant objectius i estratègies de promoció de la salut, buscant la implicació i participació dels col·lectius interessats i facilitant el seu empoderament, programant intervencions sostenibles i realistes, desenvolupant programes de millora contínua i sistemes d’avaluació de les intervencions de promoció de la salut i assessorament organismes i institucions envers la salut.
Cal remarcar que la promoció de la salut és una necessitat estratégica actual, com a resposta als problemes de salut actuals i per a l’obtenció d’un nivell de salut compatible amb una bona qualitat de vida, amb la satisfacció i l’oci, és a dir, en l’atenció integral als problemes de salut.

Em sembla molt bé, però necessitaria més informació

Doncs no dubti en seguir-nos llegint!

Moltes gràcies per la seva atenció!

Grup de professionals sanitaris per la promoció de la salut a Girona

Altres articles

Salut ambiental
Sin categoría
Equip de Professionals per la Promoció de la Salut de Girona

Nous hàbits i salut pel planeta

Setembre, un dels moments simbòlics en què sentim que comença un nou cicle i ens plantegem canvis, millores, a la nostra vida. En aquest estiu