Comparteix aquesta entrada

Tots els camins porten a la promoció

Benvolguts/des!

Iniciem aquí un llarg camí per definir el camí de la promoció de la salut i els substantius que això comporta.

Així doncs,

Què és la promoció de la salut?

És el procès que permet a les persones incrementar el control sobre la seva salut (determinants de la salut) per a millorar-la (Carta d’Ottawa 1986)

Requereix d’una implicació política i social global centrades en:

– dirigides directament a enfortir les habilitats i les capacitats dels individus i
– les adreçades a modificar les condicions socials, ambientals i econòmiques, per tal de disminuir la repercussió directa a nivell de salut pública i individual.

 I quins serien els punts claus?

Què més hauriem de tenir en compte?

La importància de la participació i de l’alfebetització.

La participació és essencial per a mantenir els esforços. Les persones han de ser el centre de l’acció de promoció de la salut i dels processos de presa de decisions per tal que siguin eficaços.

L’alfabetització sanitaria / aprenentatge sanitari fomenta la participació i l’empoderament de les persones i comunitats. Busca millorar l’educació sanitària, és a dir, incrementar el coneixement de la población envers la seva salut (trasmissió de la informació) i el desenvolupament d’habilitats personals (motivació, habilitats personals i autoestima) que portin a la salut individual i de la comunitat.

Què hi puc fer jo com a professional sanitari?

Com a col·lectiu professional estem directament implicats en el seu desenvolupament: assumint un rol educatiu, identificant i comprenent les necessitats des d’una perspectiva biopsicosocial i de salut positiva, treballant en equips multidisciplinars, negociant objectius i estratègies de promoció de la salut, buscant la implicació i participació dels col·lectius interessats i facilitant el seu empoderament, programant intervencions sostenibles i realistes, desenvolupant programes de millora contínua i sistemes d’avaluació de les intervencions de promoció de la salut i assessorament organismes i institucions envers la salut.
Cal remarcar que la promoció de la salut és una necessitat estratégica actual, com a resposta als problemes de salut actuals i per a l’obtenció d’un nivell de salut compatible amb una bona qualitat de vida, amb la satisfacció i l’oci, és a dir, en l’atenció integral als problemes de salut.

Em sembla molt bé, però necessitaria més informació

Doncs no dubti en seguir-nos llegint!

Moltes gràcies per la seva atenció!

Grup de professionals sanitaris per la promoció de la salut a Girona

Altres articles

Hàbits saludables
Equip de Professionals per la Promoció de la Salut de Girona

El càstig de Zeus

Segons el mite grec, Pandora va ser la responsable d’obrir la caixa que contenia tots els mals i desgràcies i de repartir-los pel món: la

Escriptura
Promoció de la salut
Equip de Professionals per la Promoció de la Salut de Girona

I ara, sobre què escriuré? L’escriptura i la salut

Aquesta és la pregunta que em vaig fer en responsabilitzar-me d’escriure aquest text. Però la pregunta es va contestar sola: “Escriuré sobre l’escriptura i la