Jornada PS 2021

Els passats dies 1 i 2 d’octubre va tenir lloc a Girona la Jornada  Interdisciplinària en Promoció de la Salut a les Comarques Gironines,
sota el lema “Junts sumem en la promoció del benestar!”. Una jornada organitzada pel Grup de Professionals per la Promoció de la Salut a Girona i el Fòrum Associació de Col·legis Sanitaris. La jornada anava  dirigida tant a professionals que treballen en promoció de la salut a les nostres comarques com a aquelles persones que poden incorporar-la en la seva activitat. Va comptar amb l’assistència de 198 inscrits.

L’objectiu principal era generar un espai de trobada per debatre sobre el present i el futur de la promoció de la salut a les comarques gironines. També es pretenia fomentar els vincles entre els professionals que hi treballen des de diversos àmbits, i crear diàleg entre els diferents agents i l’Administració. Reforçant així la vessant interdisciplinària de la Promoció de la Salut i la importància de crear una xarxa col·laborativa entre els diferents actors del territori i de les institucions.

Aquesta jornada pretenia, doncs,  sensibilitzar, conscienciar i dotar d’eines als assistents per a desenvolupar accions concretes en promoció de la salut en el seu lloc de treball i en el seu dia a dia.Amb el resultat final de facilitar accions conjuntes més efectives i que permetin optimitzar recursos.

La Jornada va incloure dues conferències magistrals on el Dr. Mariano Hernán (professor de l’Escola Andalusa de Salut Pública) i el Dr.Rafa Cofiño (Director General de Salut Pública a Astúries) van parlar dels  aprenentatges en relació a la pandèmia de la COVID19 i sobre els tipus i continguts dels programes que funcionen en promoció de la salut i acció comunitària.

Tot seguit es van presentat un total de nou experiències que ens parlaven d’accions i activitats avaluades en promoció de la salut en diferents àmbits (sanitari, comunitari, educatiu i laboral).

Finalment, va tancar la jornada una darrera taula amb gestors i responsables d’organismes i entitats que treballen en promoció de la salut en l’àmbit gironí. Una taula on van destacar les paraules coordinació, reflexió, aliances, comunitat, confiança, transversalitat i autocrítica.

Durant la cloenda de la jornada, es  va fer entrega del premi de 1000€ promogut pels col·legis professionals de l’Activitat Física i l’esport, Farmàcia,  Fisioteràpia, Infermeria, Medicina, Psicologia, Treball social i Veterinària. El treball guardonat va ser el titulat: “Programa d’exercici físic per la millora de la qualitat de vida de pacients amb ICTUS” dels autors Míriam Barra, Bernat-Carles Serdà, Arantza del Valle i Montserrat Grau.

📔 Enllaç al resum del treball guanyador

Com a conclusió de la jornada destacar les paraules de tancament de la darrera taula: s’han sumat visions i queda el repte de crear una taula d’organitzacions i institucions per treballar la Promoció de la salut amb detall i articular el treball de tots els actors mitjançant un “laboratori de promoció de la salut”.
Gràcies a tots els assistents, col.laboradors i participants a la Jornada!

RECORDEU: JUNTS SUMEM en Promoció del Benestar!

Atentament,

Comitè organitzador de la Jornada interdisciplinària en Promoció de
la salut a les Comarques Gironines.

La jornada va ser enregistrada i podeu accedir de manera lliure a aquestes gravacions  mitjançant la nostra  web www.promosalutgirona.org 

o directament a l’enllaç al canal de YouTube del grup de professionals


Enllaç vídeo primer dia Jornada: https://www.youtube.com/watch?v=FR_AyHR7ebI

Enllaç vídeo segon dia: https://www.youtube.com/watch?v=sC-jmGxXHF8

Links:
——
[1] http://www.promosalutgirona.org
[2] https://www.youtube.com/channel/UCtLFCzotsyK28RPPJPT0Imw/about